fredag den 29. juni 2007

Vestager vs. Thorning-Schmidt

Noget tyder på, at de radikale har fået luft under vingerne med Margrethe Vestager. Selvom hun ikke har afvist et kommende samarbejde med Fogh, så skal man som borgerlig nok lige tænke sig om en ekstra gang inden man sætter sit kryds ved liste B.
På den anden side så er det værd at bide mærke i, at de udover at hente deres stemmer hos Ny alliance også gør indhug i den vælgerskare, der hidtil har holdt fast ved Socialdemokraterne. Jeg tror, at Helle Thorning går en svær tid i møde, hvor hun skal kæmpe mod Vestager om positionen som den unge stærke kvinde i spidsen for oppositionen. Her kommer førstnævnte uden tvivl til kort på alle felter. Vestager har langt mere parlamentarisk erfaring med tunge ordførerposter og ikke mindst en fortid som minister på CV-et. Og i følge kommunikationsrådgiver og professor Mads Qvortrup (Mennesker og medier, P1, 22/6) er tiden løbet fra designpolitikerne - nu vil vælgerne have indhold. Set i det lys gør Vestager sig bedre end en 'Gucci-Helle', der virker lige lovlig stylet.
Så måske er en reel midte i dansk politik ved at etablere sig på bekostning af S og SF og dermed åbnes der op for en indfrielse af mange borgerlige vælgeres hede VKR(&NA)-drømme.

Ingen kommentarer: