tirsdag den 11. marts 2008

De unge får (aldrig) et Ungdomshus

Det er efterhånden gået op for både det røde flertal på Rådhuset og deres ligesindede fra Ungdomshuset, at sidstnævnte ikke er velkomne på Frederikssundsvejensskole. I et indslag på TV2Lorry i fredags kunne Socialdemokraternes gruppeformand dog berolige de unge og deres sympatisører med, at der nok skal komme et Ungdomshus i Københavns Kommune - politikerne skal bare 'lige' finde ud af hvor.
Der er efter sigende allerede nye adresser i spil, og afhængigt af hvor mange bygninger kommunen råder over, så kan der med tiden komme mange flere. Jeg gætter på, at hver gang en adresse bliver nævnt, så vil der danne sig en storm af protester fra beboerne i lokalområdet. For selvom der er en relativ positiv stemning for 'ungdomshuse' blandt borgerne i København, så er det ligesom med vindmøller. Folk elsker dem - altså hvis de bare lige står et sted hvor man ikke selv kan se dem.
Og jeg tvivler på, at uanset hvor meget Ritt & Co. leder, så finder de ikke en bygning i kommunen med en kilometer til nærmeste nabo. Men de leder, og de holder møder med de unge der troligt stiller op hver gang, i håb om at en politisk løsning på det 'politiske problem' er lige på trapperne. De unge kender åbenbart ikke udtrykket: "Talk is cheap", ej heller at politikere er verdensmestre i at snakke. Nu har de fået hvad de bad om: dialog!
Ritt kan håbe på at de enten opgiver drømmen om et Ungdomshus eller - og det er nok mere sandsynligt - nogle af de mere aggressive elementer bliver trætte af ventetiden og tager sagen i egen hånd. Derefter vil det være let for Ritt at påpege deres manglende vilje til forhandling og lukke sagen fordi de unge atter går amok. Noget der ikke kan komme som den store overraskelse for vi, der ikke lod os rive med af stemningen efter den store såkaldte 'ikke- voldelige demonstration' i efteråret.

Ingen kommentarer: