mandag den 19. maj 2008

En hurtig kommentar til en kronik jeg endnu ikke har læst..

Jeg må med skam meddele at jeg endnu ikke har fået læst årets mest omtalte kronik. Heldigvis har medierne til overflod været fulde af resumeer og kommentarer til Bithe Rønn Hornbechs kritik af et tørklædeforbud for dommerstanden.
Personligt ville jeg ønske at Statsministeren havde haft mandsmod nok til at stå fast ved den holdning han gav udtryk for i en tidligere Grundlovstale, nemlig at lovgiverne skal blande sig udenom kvinders valg af tørklæde.
Det paradoksale ved debatten i øjeblikket er at det hele pt. er rent hypotetisk. Der er så vidt vides ingen kvindelige muslimske medlemmer af dommerstanden og i hvert fald ingen der hidtil har ytret ønske om at bære tørklæde under deres tilstedeværelse i retten. Og hvad så hvis de gjorde. Fra Dansk Folkeparti er det blevet udlagt sådan at i det øjeblik en kvinde vikler en klud omkring hovedet vil hun dømme efter den islamiske sharialovgivning. Hvad er det for noget pjat. Dommere dømmer efter gældende dansk ret. Vi forventer/accepterer jo heller ikke at en kvindelig dommer dømmer hårdere i sager om hustrumishandling. Og hvis en dag skulle ske, ville hendes karriere som dommer hurtigt være en afsluttet historie.
Lad dog kvinder beholde deres tørklæde - det eneste man opnår ved al denne ballade er at flere kvinder tager tørklæde på. Ikke som symbol på underkastelse, men derimod på modstand - modstand mod det danske samfund.

Ingen kommentarer: