lørdag den 10. maj 2008

Skyd efter lommepengene!

I dag kom det frem, at politiet langt hen ad vejen ser gennem fingre med lovovertrædelser i forbindelse med de såkaldte torsdags demonstrationer. Med BUPL-medlemmet in spe Per Larsen som vagthavende sherif kan det næppe overraske nogen, at de enkelte politifolk er blevet bedt om ikke at udføre det arbejde, de ellers er ansat til.
På den anden side kan man ikke fortænke politiets ledelse i at have givet op overfor denne gruppes kriminalitet, når nu straffene for deres ugerninger er så latterlig lave, at de på ingen måde står mål med den indsats politiet leverer i forbindelse med pågribelse af gerningsmændene og efterfølgende bevisførelse imod dem. Politikerne er simpelthen nødt til at skrue bissen på overfor denne lille gruppe af ballademagere. Folketinget kunne fx indføre en tillægsstraf for kriminalitet begået i forbindelse med demonstrationer. Det skal kunne mærkes, og allerhelst på pengepungen, hvis man ikke følger politiets anvisninger, udøver vold mod tjenestemand i funktion eller benytter sig af diverse kasteskyts. En bøde på minimum 10.000 kroner for at overtræde maskeringsforbudet ville være en meget fornuftig straf og burde afholde selv de mest ihærdige ballademagere fra at formumme sig bag en elefanthue.
Hvis sanktionerne når op i det leje, så tror jeg faktisk, at det efter kort tid vil blive så som så med behovet for politiets indgriben ved demonstrationerne, for dertil har de unge deres lommepenge for kært.

Ingen kommentarer: