søndag den 14. oktober 2007

Formueskat

Eftersigende lufter Helle Thorning Schmidt i en ny samtalebog tanken om at genindføre formueskatten. Det er givetvis set ud fra den gamle socialdemokratiske devise om, at de bredeste skuldre skal bære det tungeste læs.
Med en marginalskat på 63% kan vi vist roligt blive enige om at de bredeste skuldre allerede bærer en hel del, mens en stor del af samfundets medlemmer sjofler rundt på en fribillet.
Desværre for Helle Thorning er det i realiteternes verden ikke muligt at dreje på skatteskruen i en uendelighed, og en skat på penge folk allerede har betalt skat af en gang, vil nok få en og anden til at søge nye græsgange for hans eller hendes opsparede midler.
Formueskatten vil naturligvis ramme dem med flest penge hårdest, men det er samtidig den gruppe der har lettest ved at udnytte de få smutveje der stadig eksisterer i det danske skattesystem eller gemme dem af vejen i udlandet, frem for at investere dem i Danmark til gavn for samfundet. Og hvem ved; måske de rigeste flytter væk sammen deres formue.

Ingen kommentarer: