lørdag den 6. oktober 2007

Myten om det politiske problem

For Gud ved hvilken gang, støder unge og politi sammen og atter en gang serverer de unges såkaldte ’talsmænd’ den samme retorik. Politiet er sendt ud i byen i politikernes ærinde. Talsmændene (og ditto kvinder) gentager mantraet: ”dette er et politisk problem!”
Som alt andet er dette en sandhed med modifikationer og afhænger i høj grad af øjnene, der ser.
Jo, hvis man er ud af en generation, der er vænnet til at det offentlige nurser den enkelte fra vugge til grav, og at enhver henvendelse til folkestyrets flertal munder ud i en bevilling, så kan det manglende ungdomshus godt ses som et politisk problem. I hvert fald fra de unges synsvinkel. Det er i høj grad et politisk problem for dem, at Københavns Borgerrepræsentation ikke styres af Enhedslisten, som uden at tøve ville have overladt indtil flere af kommunens bygninger til de unge. For vores andres vedkommende, kan vi kun glæde os over, at dette ikke er tilfældet.
Fonden Jagtvej 69, som en række kendte og ukendte danske ’kulturpersonligheder’ af uransagelige årsager har valgt at spytte penge i, har umiddelbart ikke haft nok midler til at købe en bygning, der falder i de unges smag. Set i det lys er deres problem ikke politisk, men snarere økonomisk.
Den del af lovgivningen der omhandler ejendomsretten og delen, der omfatter pligten til at efterkomme politiets anvisninger, synes også at komme på tværs af de unges ambitioner og for så vidt er deres problem juridisk.
Heldigvis har vi politiet til at sætte muskler bag lovgivningen, så de unge ikke får held til at tilsidesætte de regler, der gælder for alle os andre – også selvom de gør det ’med fredelige midler’.
De unge talsmænd har ordet i deres magt, men selvom de mestrer det såkaldte ’nysprog’ og i den grad kæmper en brav kamp for at modellere virkeligheden, så ændrer det ikke ved realiteterne. De kan klæde sig ud som Robin Hood eller Pjerrot og lave gøgl i gaden og kalde det hele for en happening og kræve en politisk løsning, men når alt kommer til alt så overholder de ikke landets love og så er det en opgave for politiet og sekundært domstolene.

Ingen kommentarer: