tirsdag den 5. februar 2008

Anders Samuelsen

Ny Alliance ville gøre op med blokpolitikken, men endte med at skulle vælge mellem de to blokke. Dengang i forsommeren 2007, da håbet endnu var grønt og partiprogrammet bestod af lutter blanke sider var vælgertilgangen massiv for alle troede på, at Pia Kjærsgaard kunne smækkes udenfor døren. Da så endelig partiprogrammet kom ud af trykken, ja da kunne lederen ikke forklare indholdet og medlemmerne fandt selv på egne forslag og principper. Pt. har partiet begavet det danske sprog med begrebet ’storbytosser’ som en nydelig pendant til Dansk Folkepartis ditto fra landsbyen.
Den korte historie om Ny Alliance er sandelig historien om, at for mange kokke fordærver maden. De mange fine og dygtige folk fra dansk erhvervsliv og diverse organisationer borgede for indsigt og kompetence men var også en masse generaler uden soldater i en krig der ikke kunne vindes.
Når regnestykket er gjort op, det sidste punktum i krøniken sat og vi har grint færdig vil jeg tillade mig at fælde en tåre over Anders Samuelsen. En enestående politiker, en sand liberal, der som så mange andre unge mennesker i dagens Danmark får de forkerte venner og ender i noget snavs. Jeg håber, at han finder en ny platform i det politiske landskab – alt andet vil være spild af talent.

Ingen kommentarer: