onsdag den 9. april 2008

Breaking news: vi er ikke verdensmestre!

Jeg mener, at den danske EU-skepsis til dels skyldes, at mange danskere har den opfattelse, at Danmark strengt taget på alle områder er en førende nation. Effekten af denne opfattelse bliver at et øget EU-engagement ses som ensbetydende med en forringelse af danske institutioner og det danske samfund.
Danmark er uden tvivl et rigtig dejligt land, og den danske samfundsmodel rummer også mange gode elementer, men derfor er alting ikke er rosenrødt og vi kan godt lære noget af de andre lande. Desuden har undersøgelser indenfor fx. undervisning vist, at vi ikke ligger i front, ligeså vel som sundhedsvæsenet lader meget tilbage at ønske sig i forhold til standarden i andre EU-lande.
Jeg ønsker ikke at pille ved danskernes patriotisme eller selvværd, men hvis de danske EU-tilhængere vil vinde gehør for deres sag, bør de gøre mere ud af at få markedsført de øvrige medlemslande som andet end forbudselskende Sverige, affaldsplagede Italien og bureaukratiske Tyskland.
EU har gjort meget for at sælge sig som en 'forening', men glemt at mange ofte ser på hvem de andre medlemmer er inden de melder sig ind og deltager i samarbejdet.

Ingen kommentarer: